Institut Ramon LLull

Àlex Susanna i Joan-Carles Mèlich protagonitzen un dels vuit Diàlegs panikkarians

Cultura.  Barcelona, 13/02/2014

Àlex Susanna, director de l'Institut Ramon Llull, poeta i llicenciat en filologia catalana, i Joan-Carles Mèlich, doctor en filosofia i lletres i professor a la UAB, protagonitzaran un dels vuit Diàlegs panikkarians, un cicle de xerrades que commemora el tercer aniversari de la mort del filòsof, teòleg i escriptor Raimon Panikkar. La conversa entre Susanna i Mèlich, que girarà al voltant del llibre El ritme de l'Ésser. Les Gifford lectures, tindrà lloc el dijous 13 de febrer de 2014 a les 19:00 h a les Cotxeres del Palau Robert (Pg. de Gràcia 107, Barcelona).




Els Diàlegs panikkarians, que tindran lloc entre el setembre d'aquest any i l'abril del 2014, inclouen vuit sessions, una per cada llibre publicat de l'Òpera Omnia Raimon Panikkar, i en cada sessió dos intel·lectuals mantindran una conversa relacionada amb cadascun dels llibres. El cicle està organitzat per la Fundació Vivarium Raimon Panikkar, la Institució de les Lletres Catalanes i Fragmenta Editorial i comptarà amb la col·laboració de l'Institut d’Humanitats de Barcelona i Casa Àsia.

El cicle, que ja va començar el 12 de setembre a les cotxeres del Palau Robert de Barcelona, ​​en total comptarà amb la participació de 16 intel·lectuals: Victòria Cirlot, Jordi Pigem, Francesc Torralba, Vicenç Villatoro, Laura Borràs, Jaume Pòrtulas, Eduard Cairol, Josep M. Terricabras, Victòria Camps, Salvador Giner, Joan-Carles Mèlich, Àlex Susanna, Xavier Melloni, Amador Vega, Vicente Merlo i Agustín Pániker.

Raimon Panikkar (Barcelona 1918 - Tavertet 2010) va ser un pensador que va desenvolupar l'anomenada filosofia del diàleg interreligiós i intercultural, en què advocava per transformar la civilització amb una fusió de ciència i tradicions occidentals i orientals. Fill de mare catalana i pare indi, Panikkar era el germà del també filòsof i escriptor Salvador Pániker, i va ser ordenat sacerdot a Roma el 1946, fins que l'any 1955 va viatjar per primera vegada a l'Índia, on va començar a predicar doctrines espiritualistes ecumèniques.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"