Institut Ramon LLull

Erika Elliott: “Hi ha espai perquè la presència artística catalana als EUA creixi”

Música.  Nova York, 02/10/2013

Erika Elliott és la directora artística de Summer Stage Festival, i per tant la responsable de portar cada estiu de Nova York nous artistes per actuar en diferents escenaris. Elliott ha estat una de les programadores internacionals que, de la mà de l’Institut Ramon Llull, ha pogut assistir a FiraTàrrega i el Mercat de Música Viva de Vic amb l’objectiu de descobrir noves propostes i portar-les a la Gran Ciutat. Hem parlat amb ella per valorar aquesta experiència i les porpostes que hi ha trobat:




En primer lloc, ens podria fer una valoració genèrica de la seva visita a Catalunya i en concret al Mercat de Música Viva de Vic?

Estic molt agraïda d’haver pogut visitar Catalunya, abans només havia estat a Sevilla. També ha estat fantàstic poder conèixer Tàrrega, Vic i Barcelona i tenir una visió més àmplia dels paisatges culturals del país. En general, el viatge ha estat molt ben organitzat. A tots dos festivals hauria estat molt bé poder tenir més contactes de grup, ja que hi ha hagut poques activitats per a tothom alhora i he tingut poques oportunitats de parlar amb col·legues d’altres delegacions. Els dinars de benvinguda han estat agradables, però hauria estat millor si els organitzadors dels festivals haguessin dit alguna cosa al grup i si els participants haguessin pogut estar de peu, parlant entre ells per presentar-se. Això tan simple no està previst a molts dels festivals als quals assisteixo, i n’he vist molts, però és justament això el que marca la diferència. De cara a futures edicions, jo suggeriria que ho tinguessin en compte, tant a Vic com a Tàrrega.

 

De totes les propostes que ha vist, quina o quines l’han captivat més?

La Troba Kung Fu són els meus preferits, tot i que és un repte per a mi perquè ja han actuat a un festival de la competència a Nova York.

 

Ens pot avançar si d’aquesta visita en tindrem resultats aviat, en forma de concerts d’algun grup català als EUA?

Sí, tant de música com de teatre i circ. El més important ha estat poder contactar amb col·legues i representants amb qui no hauria pogut coincidir si no hagués vingut.

 

Ha canviat d’alguna manera la idea prèvia que vostè tenia dels grups catalans després d’aquest contacte tan directe?

No venia amb cap opinió o idea prèvia fonamentada, ja que tan sols he treballat amb uns pocs grups espanyols durant els meus 10 anys de carrera.

 

Quina és la penetració que tenen els nostre grups als EUA? Creu que poc a poc ven fent-se un forat en el mercat nordamericà?

Molt mínima, tot i que penso que hi ha espai perquè aquesta presència creixi. L’èxit internacional de festivals com el Sónar que presenten nous sons fa que es vagi creant un gran respecte per Catalunya en concret.

 

Entrevista amb la directora artística del Summer Stage de Nova York després que hagia estat a FiraTàrrega i el MMVV

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"