Institut Ramon LLull

L’exposició “elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food” s’inaugura a Londres

Gastronomia.  Londres, 04/07/2013

El secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, i la directora del Somerset House, Gwyn Miles, inauguraran l’exposició “elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food” al Somerset House de Londres, en un acte que tindrà lloc el dijous 4 de juliol, a les 18:30h. També hi serà present Ferran Adrià.




També assistiran a l’acte, en representació de la Generalitat, el delegat del Govern català al Regne Unit, Josep Suàrez; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; el director adjunt de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa. També hi serà present el director general d’Estrella Damm, Enric Crous.

La mostra es podrà visitar del 5 de juliol al 29 de setembre al Somerset House de Londres. Es tracta de la major exposició retrospectiva d’una icona de la gastronomia mundial, Ferran Adrià i el restaurant que va crear per convertir-lo en el millor del món: elBulli. La mostra “elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food”, mostrarà l’art de la cuina i la cuina com a art mirant-s’ho des de dins del ja llegendari laboratori i cuina del reconegut restaurant de cala Montjoi que durant més de 50 anys va delectar amb els seus sopar.

Ferran Adrià ha esdevingut, amb el pas dels anys, una icona de la gastronomia mundial. La tasca feta des d’elBulli, considerat el millor restaurant del món durant cinc anys consecutius, ha merescut el reconeixement mundial i ha marcat el camí de la cuina del futur. Els noms de Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià i de tot l’equip creatiu d’elBulli s’associen amb valors com ara la reflexió, el talent, la innovació, el lideratge, el treball en equip, l’obra ben feta, la internacionalització i la solidaritat. Una feina que va més enllà de l’àmbit estrictament gastronòmic i n’abasta altres com l’art i la tecnologia.

L’exposició arriba a Londres després d’haver estat durant un any al Palau Robert de Barcelona, on va assolir xifres rècord de visitants. L’edició de Londres, patrocinada per Estrella Damm, s’ha realitzat amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat i l’Institut Ramon Llull. La majoria de fotografies gastronòmiques que s’hi veuran han estat cedides per elBulli2005-2011, un catàleg culinari de més de 14.000 pagines que es publicarà al regne Unit al gener de l’any vinent. 

L’acte tindrà lloc el 4 de juliol al Somerset House de Londres

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"