Institut Ramon LLull

Ernesto Collado i Pere Faura, convidats al Foreign Affairs de Berlín

Escèniques.  27/06/2013

Enguany per primera vegada, el Foreign Affairs, festival d'arts escèniques del Berliner Festspiele International Festival, se celebrarà a l'estiu. Entre els més de 30 artistes internacionals convidats, hi destaca la presència dels catalans Ernesto Collado, que estrenarà Nueva Marinaleda a Alemanya, i Pere Faura amb Striptease i Bomberos con grandes mangueras.




Nueva Marinaleda

L'estrena a Alemanya de l'obra de Collado i Van Hoestenberghe tindrà lloc divendres 28 de juny i es podrà veure novament l'endemà.

Marinaleda és un poble d'Andalusia que fa 30 anys que viu el somni llibertari. Tot es discuteix en assemblea, defensen la tercera república i el dret a l'habitatge se'l prenen molt seriosament: un pis costa 15 euros al mes. Nueva Marinaleda beu d'aquest somni fet realitat i ens catapulta cap al futur, som a l'any 2112 i el món és més just que mai perquè la revolució del #15M va acabar triomfant. Públic i actors compartiran l'àgora d'aquesta comunitat per descobrir la vida diària d'una societat autogestionada. Directe des del laboratori que tenen a Pontós (Alt Empordà), la societat Collado-Van Hoestenberghe torna amb aquesta peça teatral utòpica després de sorprendre crítica i públic amb Vida de Lázaro, estrenada a Temporada Alta 2010.

Striptease i Bomberos con grandes mangueras

Pere Faura presentarà les seves performances del 4 al 6 de juliol. 

Striptease és un striptease al teatre i a la seva mirada. Un striptease, una performance i una conferència que compara de manera irònica i divertida el fet teatral amb l’art de despullar-se.
Què esperem veure quan anem al teatre? I quan anem a veure un streptease? I quan anem a veure una peça de teatre que es diu “Striptease”? Striptease parla d’aquestes expectatives, del mecanisme de generació del desig en totes dues convencions i de la relació de seducció entre performer i espectador, allà on la seva mirada es converteix finalment en la protagonista principal d’aquest striptease.

A Bomberos con grandes mangueras, en un intent de despullar els despullats, la peça re-visita l’imaginari pornogràfic com a pràctica coreogràfica. Amb estratègies que oscil·len entre la concreta re-contextualizació i la completa abstracció, un ballarí practica sol la dansa dual per excel·lència. Una masturbació sense soledat. Un striptease a l’arquitectura del plaer que el públic presencia en aquell espai entre ser espectador i ser voyeur, entre allò públic i allò privat, entre l’explícit y l’eròtic. Una reflexió nua, suada i bruta sobre la gimnàsia de l’excitació y la fisicalitat del desig.

Dins el Berliner Festspiele International Festival

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"