Institut Ramon LLull

Inauguració del Saló del Llibre de París, que enguany té Barcelona com a ciutat convidada

Literatura.  París, 22/03/2013

Una trentena d’autors seran presentats al Saló del Llibre de París, que té lloc del 22 al 25 de març. 




El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, i el director adjunt de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, han assistit  aquest dijous a la inauguració de l’estand de Barcelona a la 33a edició del Saló del Llibre de París, promogut per l’Institut Ramon Llull (IRL). La inauguració del Saló ha estat encapçalada pel president de la República Francesa, François Hollande, i la ministra de Cultura i Comunicació de la República Francesa, Marie Aurélie Flippetti.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, considera que la participació de Barcelona suposa la creació de noves oportunitats i l'expressió de la vitalitat de la literatura catalana i d'una marca de ciutat. "D'això en sortiran noves edicions i traduccions a molts països, fet que engrandeix el nostre món editorial", ha reblat. 

El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, creu que el Saló del Llibre ha convidat una ciutat literària com Barcelona però que per la seva porta entra tota una literatura. "És l'ocasió de presentar literatura feta a Barcelona en castellà i en català, la que parla de Barcelona o la que té Barcelona com a tema, alhora que aconseguim una imatge de marca", ha precisat. 

Finalment, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, considera que la participació de Barcelona al Saló del Llibre després de Moscou i Buenos Aires és "motiu d'una gran satisfacció" que "exhibeix, posa al món i dóna a conèixer els nostres escriptors". "És un èxit per la ciutat", ha conclòs.

Barcelone, ville des prodiges
 
Barcelona és la ciutat convidada al Saló del llibre de París 2013, un dels més importants de l’àmbit internacional, que se celebrarà del 22 al 25 de març. Sota el lema Barcelone, ville des prodiges es presenten una trentena d’autors traduïts recentment al francès, l’obra dels quals està estretament vinculada a la capital catalana.  
 
Els autors presents a la fira són: Sebastià Alzamora, Arnal Ballester, Jordi Bernet, Jaume Cabré, Javier Calvo, Maite Carranza, Javier Cercas, Miguel Gallardo, Alicia Giménez Bartlett, Juan Goytisolo, Mercè Ibarz, Salvador Macip, Gabriel Janer Manila, Berta Marsé, Eduardo Mendoza, Imma Monsó, Miquel de Palol, Sergi Pàmies, Marc Pastor, Rubén Pellejero, Jordi Puntí, Carme Riera, Albert Sánchez Piñol i Francesc Serés. A més, es preveuen actes relacionats amb Josep Pla, Joanot Martorell, Maria-Mercè Marçal, Mercè Rodoreda i Manuel Vázquez Montalbán.

Ref: x01z13

Barcelona hi participa amb un estand promogut per l’Institut Ramon Llull 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"