Institut Ramon LLull

El Panta Théatre de Caen dedica l’edició del festival de 2013 a la dramatúrgia catalana

Escèniques.  Caen, 08/03/2013

El Panta Théatre de Caen organitza cada any des de en fa setze un festival  dedicat a les dramatúrgies estrangeres anomenat « Ecrire et mettre en scène, aujourd’hui » que convida diversos autors i directors de teatre estrangers a fer una estada de diverses setmanes a les seves instal·lacions per treballar amb actors francesos.




Després dels dramaturgs italians el 2012, el Panta Théâtre dedica l’edició del 2013 a la dramatúrgia catalana, amb la presencia de Josep Maria Miró i de Pau Miró.

Aquesta operació es fa amb la col·laboració de la Sala Beckett de Barcelona, la Maison Antoine Vitez que té un mandat del ministeri de Cultura francés per vetllar per la qualitat de les traduccions teatrals, i de l’Institut Franças en col·laboració amb la Région Basse-Normandie. L’IRL participa en el projecte a través del seu conveni amb la Sala Beckett per a la internacionalització dels dramaturgs catalans.

Un director català, Jordi Prat i Coll, i un director francès, Guy Delamotte,  treballaran del 4 al 23 de març amb un grup de 5 actors francesos (Véro Dahuron, Emmanuelle Wion, Vincent Poirier, Eric Foucher i Alex Selmane) i amb els traductors del català al francés Laurent Gallardo i Clarice Plasteig per afinar el treball teatral.

Les obres traduïdes i que seran presentades al públic són El principi d’Arquimedes de Josep Maria Miró i Lleons de Pau Miró.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"