Institut Ramon LLull

La Universitat de Monash, a Melbourne (Austràlia), oferirà estudis de català

Barcelona, 30/01/2012

L'Institut Ramon Llull ha signat un conveni marc de col·laboració amb la Universitat de Monash, a Melbourne (Austràlia) per iniciar-hi estudis de català a partir del curs vinent.




La docència s'emmarcarà en la Facultat d'Arts, i s'oferirà dins els plans d'estudis de la llicenciatura de Bachelor of Arts i d'altres titulacions relacionades, amb el mateix estatus que els estudis d'altres llengües ofertes per la universitat.

El responsable dels estudis de català, el professor Stewart King, Senior Lecturer in Spanish and Catalan Studies, ha estat deixeble del professor Robert Archer, actualment catedràtic del King's College de la Universitat de Londres. Stewart King va estudiar llengua i cultura catalana i espanyola i va fer recerca pel seu doctorat a Barcelona. L'any 1999 va tornar a Austràlia, on ensenya dins del Departament d'Estudis Espanyols i Llatinoamericans a la Universitat de Monash

Les principals línies de recerca del professor Stewart King se centren en la identitat catalana a la literatura, principalment en una anàlisi de la cultura catalana a la llum dels estudis postcolonials. L'any 2000 es va doctorar amb la tesi Escribir la catalanidad. Lengua e identidades culturales en la narrativa contemporánea de Cataluña. (Londres: Támesis, 2005). 

El departament d'Estudis Espanyols i Llatinoamericans subvencionarà enguany el Made in Catalonia Film Festival per celebrar i promocionar la introducció dels estudis catalans a la Universitat de Monash, que gràcies a aquest acord tornaran a ser presents a Austràlia. 

A càrrec del professor Stewart King

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"