Institut Ramon Llull

Newsletter # 115

JUNY 2021

Arts.  VENÈCIA,  17/05/2021

Catalonia in Venice. AirAriaAire

L’Institut Ramon Llull presenta CATALONIA IN VENICE - AIR/ARIA/AIRE, Evento Collaterale de la Biennale Architettura 2021, una exposició comissariada per l’arquitecta Olga Subirós. El projecte reflexiona entorn del tema central de la Biennal, “Com viurem junts?” amb una investigació sobre l’aire com un bé comú del qual depèn la nostra supervivència. Sota el nom Aire, l’exposició destaca el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en el context de dues crisis globals interconnectades: la del canvi climàtic i la crisi de salut pública. El projecte curatorial busca solucions a aquestes crisis interconnectades amb una investigació sobre la contaminació atmosfèrica, i sobre com aquesta contaminació afecta directament les persones. L’exposició proposa una immersió en l’experiència radical de la contaminació de l’aire amb una gran instal·lació multisensorial.

+ info >>


Arts.  Venècia,  17/05/2021

Maria Arnal i John Talabot composen una ARIA polifònica per la participació catalana a La Biennale

AIR és una ària polifònica sobre l'aire com a bé comú, composta per Maria Arnal i John Talabot per a la instal·lació sonora multicanal de el projecte expositiu air/aria/aire, comissariat i dissenyat per Olga Subirós i organitzat i produït per l'Institut Ramon Llull per a la participació de Catalunya a la 17a Biennal d'Arquitectura de Venècia.

 

 

 

+ info >>


Escèniques.  Lió,  18/05/2021

Núria Guiu, Marcos Morau i les companyies Maduixa i Moveo a la 19a Biennal de la Dansa de Lió

Cita imprescindible per al panorama coreogràfic de França, l’edició del 2021 de la Biennal de la Dansa de Lió reuneix, després d’un any tan singular, la creació contemporània francesa i europea, així com l’africana, convidada especial de l’edició. Entre els participants, Núria Guiu presenta la seva nova creació, Spiritual Boyfriends, com a part de la secció professional del focus europeu del festival; la companyia Maduixa ofereix el seu reconegut espectacle sobre xanques, Mulïer i, per últim, el programa Danser Encore del Ballet de l’Òpera de Lió incorpora una coreografia de Marcos Morau. A més, el festival també ofereix Acro-Danse, un taller franco-alemany-català amb la participació de la companyia barcelonina Moveo.

+ info >>


Hamburg,  11/06/2021

El Kuntsverin d’Hamburg exposa la instal·lació “Els tres porquets” d’Albert Serra

El Kunstverein d’Hamburg mostra, com a instal·lació artística, la pel·lícula “Els tres porquets” (2012) del cineasta català Albert Serra, feta per a la documenta 13. Es tracta d’un retrat d’Alemanya i una reflexió sobre com es crea la història i les idees que tenim sobre ella. Serra segueix els relats de tres figures centrals de la història cultural alemanya: Goethe, Hitler i Fassbinder.

+ info >>


Escèniques.  Saint-Étienne,  26/05/2021

Focus Català al Festival des 7 Collines de Saint-Étienne

El Festival des 7 Collines, esdeveniment anual de circ i dansa a la ciutat Saint-Étienne i la seva perifèria, acull en aquesta 27a edició un focus centrat en les creacions catalanes, integrat per tres espectacles que reflecteixen la frescor actual de l’escena a Catalunya. El focus comptarà amb la participació de les companyies de circ EIA i Random i de la ballarina i coreògrafa Núria Guiu. Del 24 de juny al 7 de juliol, en format presencial a Saint-Étienne i rodalia. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

+ info >>


Cinema.  Baden-Württemberg,  31/05/2021

Es presenten 5 produccions catalanes al 28è festival CineLatino de Tübingen i Stuttgart

Filmtage Tübingen e.V. organitza anualment des de 1992 el Festival Internacional CineLatino  que va néixer a Tübingen i, amb els anys, s'ha ampliat a d'altres ciutats del Land de Baden-Württemberg, com Stuttgart, Freiburg i Reutlingen. El festival mostra, any rere any, un ric i divers programa que inclou focus de països iberoamericans, retrospectives, classes magistrals, taules rodones, concerts, exposicions cinematogràfiques i projecció de pel·lícules en diverses seccions oficials i de competició. En motiu del festival, l’organització convida també els directors de les pel·lícules seleccionades a assistir a les projeccions i presentar els seus films al públic general i professional. Enguany i sota l’epígraf “Katalanisches Fenster” (finestra catalana) s’hi presenta una selecció de cinc produccions catalanes. 

+ info >>


paperllull.  Olot,  02/06/2021

Escriptura de guions: dues setmanes de feina, convivència i complicitats a Faberllull

Amb la voluntat de reactivar la creació audivisual, un sector durament castigat durant el darrer any, l'Institut Ramon Llull ha impulsat una estada d’escriptura de guions de llargmetratge cinematogràfic. La iniciativa, que s’ha dut a terme entre el 17 i el 31 de maig a Faberllull Olot, compta amb el suport de l’Acadèmia de Cinema Català i dels Guionistes Associats de Catalunya (GAC). Esteve Plantada n'ha pogut parlat amb els responsables de cinc dels nou projectes.

+ info >>


Literatura.  En línia ,  02/06/2021

María Callís Cabrera i Eduard Escoffet participen al Festival internacional de Poesia de Berlín 

El 22è Festival de Poesia de Berlín, que se celebra de l'11 al 17 de juny de 2021 en línia, ha programat dos poetes catalans: María Callís Cabrera participarà a l’espai “Language Archipelago” i Eduart Escoffet formarà part de “Queer-Bodied Voices”.  

+ info >>


Arts.  BRUSSEL·LES,  08/06/2021

La 1a edició del Lens Dans, festival de videodansa emergent, tindrà presència catalana

La primera edició del Lens Dans Festival, amb direcció artística de les catalanes Mar Badal i Anita Astrid, és un nou festival que mostrarà artistes emergents de la disciplina de la videodansa. Se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de juny de 2021 a Brussel·les. Aquest festival neix de la necessitat de trobar un espai per mostrar, compartir i reconèixer la disciplina artística de la videodansa: una forma d’art contemporània que potser no és tan coneguda pel públic. 

+ info >>


Arts.  New York,  09/06/2021

L'HB Studio de Nova York presenta MIVION (RÀDIO SARAJEVO) de La Conquesta del Pol Sud

HB Studio, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull, presenta la sèrie Playing Together: Catalonia at HB Studio, una mostra d'obres teatrals catalanes, subtitulades a l'anglès i seguides per una conversa amb l'equip artistic sobre l'obra i el seu procés creatiu. El programa s'ha inaugurat durant el mes de maig amb una coversa sobre A.K.A. (ALSO KNOWN AS) de l'autor Daniel J. Meyer. La següent obra, el juliol, serà MIVION (RADIO SARAJEVO) de la companyia teatral La Conquesta del Pol Sud. Dues obres més seran presentades a la tardor.

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00